
Bartłomiej Barski nowym prezesem Sopockiej Organizacji Turystycznej
Bartłomiej Barski wygrał konkurs na prezesa Sopockiej Organizacji Turystycznej (SOT) i z dniem 11 maja oficjalnie rozpoczął pracę na rzecz promocji turystycznej miasta Sopotu.
Bartłomiej Barski wygrał konkurs na prezesa Sopockiej Organizacji Turystycznej (SOT) i z dniem 11 maja oficjalnie rozpoczął pracę na rzecz promocji turystycznej miasta Sopotu.
Piotr Dybowski awansował na stanowisko senior event managera w agencji El Padre, Mike Kiliński objął z kolei funkcję senior creative.
Joanna Wiśniewska przejęła w Stowarzyszeniu Organizatorów Incentive Travel (SOIT) większość dotychczasowych obowiązków head of operations & PR Darii Rzadkiewicz. Zajmuje się komunikacją, koordynacją projektów stowarzyszenia, współpracą z innymi organizacjami branżowymi, a także formalnościami i sprawami finansowymi.
Izabela Stelmańska została ponownie wybrana na prezes zarządu Mazowieckiej Regionalnej Organizacji Turystycznej (MROT).
W ramach ogłoszonych zmian Jean Wendling obejmie stanowisko vice president of operations management – Eastern Europe w sieci Accor. Jednym z jego zadań będzie podniesienie jakości działań i wyników hoteli oraz nadzór nad otwarciami nowych obiektów w regionie.
Z początkiem kwietnia Paulina Kołodziejczyk objęła stanowisko multi property managera sieci Leonardo Hotels w Polsce. Do jej nowych obowiązków należy teraz m.in. zarządzanie NYX Hotel Warsaw, Leonardo Royal Warsaw oraz Leonardo Boutique Krakow Old Town. Awans związany jest z planami ekspansji Fattal Hotels Group na polskim rynku.
Paweł Kałuski powrócił do Sofitel Warsaw Victoria, tym razem jako szef kuchni. To właśnie tam, w ówczesnej Victorii Intercontinental, ponad dwadzieścia lat temu rozpoczął swoją karierę zawodową w gastronomii.
W kwietniu br. nastąpiła zmiana na stanowisku sekretarza Rady Spotkań i Wydarzeń TUgether (RPSiW). Małgorzata Musiał-Bzowska, po 1,5 roku koordynowania działań i bieżącej komunikacji RPSiW, przekazuje obowiązki sekretarza. Zastępuje ją Joanna Jędrzejewska-Debortoli.
Do zespołu hotelowej restauracji w hotelu Novotel Warszawa Centrum dołączyli Shehab Abdelaziz, który będzie pełnił rolę executive chefa oraz Adam Majewski, obejmujący stanowisko head chefa.