Fot. Materiały prasowe

Zmiany w dziale gastronomii hotelu InterContinental Warszawa

przez Think MICE

Hotel InterContinental Warszawa wprowadził duże zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu dołączył Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko kierownika działu gastronomii. Ponadto Grzegorz Krupa awansował na stanowisko szefa kuchni. 

Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję Food & Beverage supervisora. Następnie, w 2008 roku, przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko Food & Beverage managera. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez kolejne 10 lat doskonalił swoje umiejętności jako Food & Beverage manager. W 2022 roku Marcin Lachowicz dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts  jako Food & Beverage manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Teraz, na stanowisku kierownika gastronomii w InterContinental Warszawa będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.

Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 letnie doświadczenie zawodowe, został mianowany szefem kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy objął stanowisko szefa restauracji „The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku związany jest z InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został senior sous chef w restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję szefa kuchni. Grzegorz Krupa, we współpracy z Karolem Okrasą, brał udział w wielu projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w Expo w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów. W nowej roli szefa kuchni InterContinental Warszawa, Grzegorz Krupa zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o standardy kulinarne oraz tworzenie menu.

Źródło: materiały prasowe, oprac. IK