
Awanse w Warsaw Marriott Hotel
- przez Think MICE
Paweł Żochowski od sierpnia br. pełni funkcję dyrektora gastronomii Warsaw Marriott Hotel. Z kolei Paweł Możdzonek, od września br. obejmie w tym hotelu stanowisko zastępcy dyrektora działu gastronomii.
Paweł Żochowski rozpoczął pracę w warszawskim hotelu Marriott w 1990 r. w dziale house keepingu, następnie został pomocnikiem barmana, a po trzech latach zaproponowano mu pracę na stanowisku barmana w O’Hara Pub, który był znany nieco później jako Champions Sport Bar.
Później wrócił do lobby baru, a następnie przeniósł się do Panorama Bar, gdzie pracował do 2007 r. obejmując kolejne kierownicze stanowiska. W 2016 r. na chwilę odszedł z hotelu. Po powrocie awansował na zastępcę kierownika gastronomii. Od marca do lipca br. zajmował stanowisko kierownika gastronomii. Ostatecznie od sierpnia tego roku zajmuje pozycję dyrektora działu gastronomii.
Również kariera Pawła Możdzonka związana jest z hotelem Marriott. Pierwszy raz trafił tam jeszcze w szkole gastronomicznej jako praktykant, a potem kelner w dziale bankietów. W 1998 r. zaczął pracę jako etatowy pracownik w dziale sterwarding, w tym samym roku został przeniesiony do działu bankietów jako kelner. Po kilku latach awansował na stanowisko kierownika działu bankietów.
W 2012 r. jako starszy supervisor F&B zajmował się Champions Sports Bar, gdzie poprowadził kilka wielkich wydarzeń sportowych począwszy od Euro 2012, przez mistrzostwa świata w piłce nożnej 2014, kończąc na mistrzostwach świata w siatkówce w 2014 r. Potem wrócił do działu bankietów jako starszy supervisor, pełniący funkcję managera działu bankietów, a w późniejszym okresie objął to stanowisko na stałe. Do teraz pełni funkcję assistant F&B manager, a od września br. zostanie zastępcą dyrektora działu gastronomii.
Źródło: materiały prasowe, oprac. IK