Fot. Materiały prasowe

Kuchnie świata w Restauracji George Sand

przez Think MICE

MCC Mazurkas wraz z szefem kuchni Mariuszem Pietrzakiem zachęcają wszystkich do podróży kulinarnych w różne regiony Europy i świata. Na jesienne dni proponują słoneczną Grecję.

Październik z kuchnią grecką w Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel to kolejna odsłona cyklu „Kuchni Świata”, który rozpoczął się we wrześniu prezentacją dań z Tajlandii. Autorskie dania szefa kuchni są inspirowane przede wszystkim kuchnią śródziemnomorską oraz jego fascynacją podróżami … bliskimi jak i tymi w bardzo odległe rejony naszego globu. Jego propozycje kulinarne zyskują wśród gości restauracji coraz większe uznanie.

Każdy z gości znajdzie w menu greckim coś dla siebie. Wegetarian może zainteresować autorska wersja pasty z bakłażana i sera feta lub sakiewkami ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami na grillowanym halloumi. Zwolennikom potraw mięsnych proponowany jest tradycyjny talerz grillowy a miłośnikom ryb filet z dorady z risotto bazyliowym przyrządzony na sposób grecki. Wszystkim zaś jednogłośnie szef kuchni poleca deser – ciasto filo pieczone w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny.

Wnętrza restauracji George Sand idealnie sprawdzają się zarówno podczas romantycznych kolacji dla dwojga czy rodzinnych obiadów, jak również spotkań biznesowych.

Źródło: materiały prasowe, oprac. kos

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found