Polityki prywatności

przez Think MICE

Polityki prywatności 
Polityka prywatności portalu www.thinkmice.pl

Dane Osobowe
Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: 
poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje;
poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

Portal zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. 

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego - newsletter.

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. 

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. 

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. 

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Na portalu mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od portalu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez portal www.thinkmice.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Subskrypcja newslettera
Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych wiadomości informacyjnych wymaga podania w odpowiednim polu  i formularzu swojego adresu e-mail (podanie adresu e-mail jest niezbędne by można było wysłać danemu Użytkownikowi newsletter.) Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej newslettera THINK MICE.

Polityka plików “cookies”
Co to są pliki cookies?
Cookies to niewielkie pliki umieszczane przez naszą stronę internetową w przeglądarce użytkownika, który ją odwiedza. 

Czemu służą?
Pozwalają naszej witrynie zapamiętać preferencje użytkownika i rozpoznać go przy kolejnej jego wizycie. Cookies zapamiętuje, które strony użytkownik odwiedził i co na nich robił. Może pamiętać nasze dane do logowania. Taki mechanizm pozwala na automatyczne dopasowanie strony do wymagań odwiedzającego przy kolejnych jego odwiedzinach. 

Cookies służą również do gromadzenia statystyk na temat ruchu na naszej stronie i ułatwiają jej prawidłowe funkcjonowanie.

Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies  zapraszamy na stronę http://wszystkoociasteczkach.pl

W ramach portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć, pamiętaj jednak, że wszystkie udogodnienia przestaną funkcjonować.

Więcej o wyłączeniu plików cookies http://wszystkoociasteczkach.pl/co-jesli-nie-lubisz-ciasteczek

W przypadku pytań prosimy o kontakt  na adres e-mail: think@thinkmice.pl

Administratorem danych osobowych zawartych w portalu jest MICE & MORE MEDIA GROUP
z siedzibą ul. Ojrzanowska 6A, 04-507 Warszawa; NIP: 9521876076  REGON: 365759185